Kisamaiset treenit ja kelpie laumanjatkona

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina osallistuimme kisanomaisiin treeneihin tutulla treenikentällä. Kokemus oli erinomainen ja opettavainen. Myös siksi, että päätin sen jälkeen ettei Taran tarvitse osallistua enää ikinä mihinkään kisoihin ja onneksi Nopan kanssa ei kisata koskaan virallisissa kisoissa (Addisonin taudin lääkitys estää osallistumisen).

Tara paineistui jostain syystä valtavasti. Yritin olla rento jopa niin, että tuomarimme mielestä olin liiankin löysä. Kuvista huomaa, että ryhti puuttui ainakin. Tara teki kaiken teknisesti oikein, mutta hidastetusti ja korvat luimussa. Joka kuvasta näkyy, kuinka se ei viihdy kehässä lainkaan. En tiedä miksi, treeneissä se on ollut hyväntuulinen ja paljon reippaampi.

Jatketaan sen kanssa treenejä, mutta vain omaksi huviksi eikä koskaan kisatarkoituksessa.

Noppa otti ilon irti kun huomasi että paikalla on yleisöä - ja kamera. Se osaa, mutta pisti taas esityksen päälle. Kun vihdoin saimme sen tuomarin avustuksella ruutuun, se jysähti sinne kuin Lootin vaimo eikä liikkunut minnekään. Edellisenä iltana ruutuun menot olivat priimaa... Sama juttu tunnistusnoudossa. Noppa otti oikean, sylkäisi sen ja pupelsi jokaisen kapulan. Sitten se nappasi uudestaan oikean ja sylkäisi sen minulle "Pidä kapulas."

Seuraminen oli sen sijaan erinomaista, se lämmitti mieltä muun pelleilyn vastapainoksi.

(kaikki alla olevat kuvat Hanna-Kaisa Nummela)

 Hyppynouto. Huomatkaa hillitty ja hallittu kapulalle tulo...Luoksetulo (kuvassa näkyy Nopan narttumainen siro rintakehä :)

Laumassamme on pyörinyt (sananmukaisesti) reilun viikon ajan taas kelpie. Tällä kertaa Millan Aapo tuli pariksi viikoksi hoitoomme. Aapoon verrattuna Tarakin on rauhallinen, joten vauhtia ja erikoisia tilanteita on riittänyt. Kaikille uusille tuttavuuksille on ihmetyksenä kommenttini "Ei, se ei ole pentu".

Aapolla on myös Hullun Puutarhurin ominaisuudet, eli kukkapenkeissä on todella ahdasta. Siinä missä Taran periaate on tuijottaa ja ehkä joskus näykkäistä rikkaruohoa, Aapon periaate on tappaa ja syödä ne. Se syö  myös kukkivia kasveja. Tulppaanin terälehdet jäävät tosin inhottavasti kitalakeen kiinni. Jos Tara on perässäni lähes aina, Aapo pistää paremmaksi. Ei ole yksinäinen olo kun kelpie ja kelpien kuono on mukana ihan joka paikassa. 

Ironista että Taran takajalan ongelmat näyttävät kadonneen Aapon tulon myötä. Hieman pelkäsin kun Taran takajalka (ts. selkä) on oireillut pidemmän aikaa ja miten sitten käy kun ne kaksi tarhapöllöä revittelevät yhdessä. Mutta Tara ei onnu eikä arista jalkaansa lainkaan ja Hanna-Kaisan hieronnassa Taralla oli vähemmän lihasjumituksia kuin edellisellä kerralla. 

Hauskaa tuolla vauhtikaksikolla ainakin on.

Aapo ja vinkulelu

Propelihännät testaavat juuri leikattua nurmikkoa.

Tara lähtee kohta lentoon....


Kelpie pinkoo sananmukaisesti häntä viivana :)

Seuraavassa päivityksessä on kukkakuvia. Siis niiden, jotka ovat selvinneet myyrien jäljiltä. Tänään laskettelin litratolkulla vettä letkulla ja kanankakkaa perään koloihin, jotka eivät olleet enää reikiä. Ne olivat niin isoja aukkoja, että epäilen kukkapenkissämme viihtyvän majavan kokoisia myyriä.

Kommentit

 1. Aivan, jos omistaisi mäyräkoiran, se saattaisi hyvinkin kadota myyränkoloon, täälläkin on niitä jättimyyriä! Mutta onneksi on myös kissoja jotka niitä syövät hyvällä ruokahalulla.
  Aapo vaikuttaa joka puutarhurin toivekoiralta :-D Söpö se silti on.

  VastaaPoista
 2. Iloista kesää koirien ja noitten sun kukkies kanssa! Meillekin saisi olla oma puutarhaneuvoja- kukkia on vain viittä lajia: nauhuksia monta, monta, juhannusruusu, joku pinkki paju, ukonhattu> joita vihaan ja noita liljoja, jotka elävät viikon ja varistavat ne lehtensä. Taidan ajaa ruohonleikkurilla nuo ukonhatut matalaksi. Niin ja onhan tuo kummajainen joku maksakukka, jotan myös inhoan.

  Semmosta meillä ja hienoa teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas ostan ukonhattuja kalliilla hinnalla puutarhakaupoista kun eivät täällä meinaa viihtyä!

   Poista
 3. Aapo maskotti :) tekee hyvää Taralle kun on samanhenkinen kaveri :)

  VastaaPoista
 4. Voi Noppaa, se on niin suuri persoona ;) Tuo noutokuva on kyllä loistava. Hessulla on aina välillä vähän samoja elkeitä, kun äidillään. Kesäterkkuja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri Persoona aiheuttaa aika lailla harmaita hiuksia minulle, sillä on ihan omat esitykset treeneissä... Mistä lie Tarakin oppinut tuon samanlaisen kapulalle tulon kuin Noppa?

   Rapsutuksia Hessulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi