Maata näkyvissä!

Tosin vain 30x30 cm:n alalta terassin päädyssä, mutta kuitenkin! Muualla on vielä korkeat hanget, ei sentään yli metriset enää.

Levitin kasvimaan ja kukkapenkkien kohdalle tuhkaa muutamaan kertaan, loput tuhkat jäävät odottamaan kun lumet ovat kokonaan sulaneet. Marjapensaiden luo tuhkaa pitäisi saada eniten senkin takia että lumi sulaisi sieltä nopeammin. Mutta kun jo toisella askeleella hulahdin reisiä myöten hankeen, totesin tuhka-astia kädessäni että palaan asiaan myöhemmin...

Olen käyttänyt koiratyövoimaa hyväksi hankien rikkomisessa ja lumikasojen pienentämisessä. Ei tarvitse  kuin usuttaa Noppa lumimöököjen perään ja homma hoituu. Taralla tosin valuu kuola suusta ja päässä vain surisee, joten pitkiä aikoja lumipalloja ja -möököjä ei voi jahdata.

Kevään odotuksen tuskaa lisäävät kukkaluettelot, joita on posti tuonut kiitettävän kamalan määrän. Kiitettävän siksi, että on varaa valita ja kamala siksi, että on tuskaista katsoa ulos valkoisille hangille kun edessä on kukkaloistoa sivujen täydeltä. Vaikka vannoin että en osta normaalihintaisia perennoja ja pensaita kun loppukesästä niitä saa edullisemmin tai vaihtareina, niin silti sorruin tilauksiin Kodin Kukista ja Viherpeukaloilta..

Kunhan maa sulaa, pääsemme toteuttamaan Saila Roution tekemää pihasuunnitelmaa. Odotan innolla!
Uusien kukkapenkkien ja nurmikkoalueiden lisäksi pihalla on tehtävä maanrakennuskoneita vaativia töitä. Myös puita pitää kaataa, uusia istuttaa, kantoja poistaa, huvimaja siirtää toiseen paikkaan ja tehdä kasvimaallakin kaikennäköistä..

Lumien sulamista odotellessa ei ole aika käynyt pitkäksi remontin keskellä. Talon pienemmällä puolella on käynyt remonttimiehiä urakalla koirien ihmetykseksi. Palosireenin korvike Noppa on käyttänyt äänijänteitään roimasti ilmoittaessaan jonkun saapuvan pihaan. Tara säestää, vaikka ei aina tiedäkään miksi. Kunhan haukkuu mukana varmuuden vuoksi.

Noppa poseeraa iltapäiväauringossa

 ...ja ottaa aamupäiväunia sohvalla. Selällään, suu auki.

Tai suu kiinni, mutta kieli ulkona.

Meidän villahuopien päällä, tottakai.

Yritin ottaa joulukorttikuvia ensi talvea varten. Paino sanalla yritin.
 Noppa ihan coolina kuten normaalisti, mutta sen pölhömpi kaveri näyttää The Muppet Show:sta karanneelta...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira