Koko lauma joulupäivänä 2018

17.12.2013

Varsinaista nissenpolkkaa soolona

Sunnuntaina meillä oli vielä lunta josta koirat ottivat ilon irti. Tara riehui ja kieri, Noppa hiippaili tyypilliseen tapaansa takinhelmat viipottaen ja Fionalla oli tanssisoolot, joissa Nisse-polkan porukka olisi tullut kertaheitolla kateudesta katkeraksi. Fionan polkat jäivät sooloiksi kun tätikoirat eivät vaivautuneet sen leikkeihin mukaan. Aikansa pennun riekkumista seurattuaan Noppa tinttasi sen hankeen tai tukisti sitä. Meno hyytyi, mutta kiukkuisen jupinan kera. Itsetuntoaan ja voimiaan kerättyään (siis muutaman sekunnin kuluttua) Fiona jatkoi pihaleikkejä yksinään.

Alkuviikosta piha muuttui luistinradaksi jossa ei toiminut koirien nelivetokaan. Fiona luisui suosiolla perennapenkkiin pissalle metsänreunan sijasta. Jään jälkeen tuli kuravellikeli ja kohta taas pakastuu. Tanner tömisee ja myyrät saavat rytmirytinää kun Tara ja Fiona pistelevät pihalla peräkanaa. Ja juu, siitä ei ole kuvia. Kamera ei pysy mukana hämärässä siinä vauhdissa.

 "Hupsis tupsis, Nisset ja Nasset, nyt polkassa nousevat käpälät ja tassut.
Musti ja Mirri ja Pupu sekä Nalle, pienet on vaarassa jäädä alle."

 

 "Nyt kaverit leikkimään! HETI!!!"

 Herttainen pieni pentukoiramme - ei kun siis mustavalkoinen hammashirviö Hämeestä.

Noppa seurasi pennun pelleilyä aikansa...

...ja ilmoitti sille sitten että nyt riitti.


Pieni tukistus niskasta

Juu, siellä on hangessa. Ja pysyy. Tara on hengessä mukana.

Lievästi sanoen Fionaa harmitti.

Kun tanssisoolo niin tylysti keskeytettiin, Fiona siirtyi leikkimään aktvointipallolla.

ja jäätyneellä narulelulla

Ja osallistui Taran leikkeihin


Tässä huushollissa ei kääpiöitä ole. Ei sitten näemmä pieneksi jää Fionakaan. 5,5 kuukautta ja tassut samaa kokoluokkaa tätikoirien kanssa. Ja se ei ole vähän.

 

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, lumesta huolimatta ;-) Hammashirviö on suloinen!

  VastaaPoista
 2. Se on meidän julma vahtikoira! Uskokoo ken tahtoo :) Välillä käy tätikoiria sääliksi kun pentu kiusaa niitä ja vaatii leikkimään. Todistettavasti sillä on kuitenkin ihan kivaa itsekseenkin, on mm. inventoinut paketoimiani joululahjoja...

  VastaaPoista
 3. Hilvee peto! On tosi pevottava! :) Fionalla on kuitenkin hauskaa ihan itsekseenkin!
  Kyllä tätikoirat pitävät puolensa ja luulenpa, että pentu tuo enemmän sitä kivaa niitten elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa on piristynyt silminnähden pennun tulon jälkeen. Vaikka se välillä Noppaa ärsyttääkin, niin niillä on päivittäiset hammaspainit ja korvientarkastukset. Varsinkin jos kukaan ei (muka) huomaa niin kumpikin tätikoira käy tutkimassa pennun tarkkaan ja nuuhkuttelee sitä pitkään ja hartaasti. Fiona on silmät puoliummessa ja antaa tätikoirien tutkia.

   Poista
 4. Hurmaava Fiona ja ihanat Tara & Noppa!

  VastaaPoista